Newsletter

Jeśli chcesz otrzymywać najnowsze informacje na swoją skrzynkę pocztową, być na bieżąco z prawem żywieniowym oraz wiedziedź co możemy Ci zaoferować w ramach szkoleń, przyłącz sie do nas subskrybująć newsletter.

zapisz się >

Aktualności

2014-08-07 powrót

Wskazówki dotyczące znakowania alergenów

Sytuacja ta zmusza producentów żywności oraz liczne placówki gastronomiczne, piekarnie itp. do dostarczenia konsumentowi finalnemu rzetelnych, jasnych i łatwych do zrozumienia informacji. Ww. przewodniki dotyczą żywności pakowanej jak i żywności sprzedawanej luzem oraz pakowanej na życzenie klienta.

Ww. Publikacje są opracowane w taki sposób, aby pomóc przedsiębiorstwom sprostać wymaganiom wskazanym w rozporządzeniu 1169/2011i zawierają pakiet podstawowych informacji z tego zagadnienia.

Niezależnie od powyższego nadal pozostaje jednak szereg  wątpliwości, na temat których  prowadzone są dyskusje  we właściwych grupach roboczych Komisji Europejskiej.

W dniu 20 października IGI FC organizuje w Warszawie szkolenie pt:  INFORMOWANIE O ŻYWNOŚCI - znakowanie, prezentacja i reklama wg rozporządzenia 1169/2011, KONTROLA. Będzie ono okazją do przedyskutowania bieżących problemów związanych z wdrożeniem rozporządzenia w gronie uczestników, doradców IGI FC oraz przedstawicieli organów urzędowej kontroli żywności (PIS, IJHARS). Podczas szkolenia omówione zostaną również kwestie dotyczące alergenów.  

Jeśli chcesz dostawać maila z całą treścią AKTUALNOŚCI dokonaj bezpłatnej subskrypcji NEWSLETTERA tutaj