Newsletter

Jeśli chcesz otrzymywać najnowsze informacje na swoją skrzynkę pocztową, być na bieżąco z prawem żywieniowym oraz wiedziedź co możemy Ci zaoferować w ramach szkoleń, przyłącz sie do nas subskrybująć newsletter.

zapisz się >

Aktualności

2020-05-11 powrót

Polskie wytyczne w związku z COVID

 

Na stronie Polskiej Federacji Producentów Żywności Związku Pracodawców zostały opublikowane Wytyczne dla producentów żywności w związku z rozprzestrzenianiem się koronawirusa SARS COV-2 wywołującego chorobę COVID-19. Aktualnie dostępna jest wersja 2 dokumentu z 15 kwietnia.

 

W tym dokumencie, który został pozytywnie zaopiniowany przez GIS, można znaleźć przydatne linki i omówienie ważnych aktualnie kwestii: m.in.:

  • Czy koronawirus SARS COV-2 może być przenoszony przez żywność?
  • Jak powinni postępować pracownicy zakładów produkujących żywność?
  • Zapewnienie ciągłości produkcji
  • Wyjazdy pracowników
  • Przykładowe działania firmy spożywczej
  • Środki do mycia i dezynfekcji
  • Postępowanie ze zużytymi środkami ochrony osobistej
  • Pytania i odpowiedzi Głównego Inspektora Sanitarnego oraz Komisji Europejskiej

 

Przewodnik dostępny jest TUTAJ.