Newsletter

Jeśli chcesz otrzymywać najnowsze informacje na swoją skrzynkę pocztową, być na bieżąco z prawem żywieniowym oraz wiedziedź co możemy Ci zaoferować w ramach szkoleń, przyłącz sie do nas subskrybująć newsletter.

zapisz się >

Aktualności

2019-04-04 powrót

Raport - Wprowadzanie do obrotu żywności funkcjonalnej

Z radością i dumą informujemy, że nasza firma IGI Food Consulting została wybrana do sporządzenia raportu dotyczącego zasad wprowadzania do obrotu żywności funkcjonalnej.

Opracowanie Raportu jest realizowane w ramach Projektu ProVaHealth, Baltic Sea Region, którego celem jest usunięcie barier spowalniających wprowadzanie na rynek innowacji oraz ułatwienie dostępu do rynku MŚP działającym w obszarze zdrowia.

Projekt ProVaHealth realizuje Gmina Lublin jako koordynator Klastra Lubelska Medycyna. 

Projekt uzyskał wsparcie z Programu Interreg Region Morza Bałtyckiego 2014-2020 współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego.

Raport będzie praktycznym przewodnikiem dla firm stanowiącym zbiór procedur, adresów i regulacji związanych z wprowadzaniem do obrotu żywności funkcjonalnej.