Newsletter

Jeśli chcesz otrzymywać najnowsze informacje na swoją skrzynkę pocztową, być na bieżąco z prawem żywieniowym oraz wiedziedź co możemy Ci zaoferować w ramach szkoleń, przyłącz sie do nas subskrybująć newsletter.

zapisz się >

Aktualności

2019-09-20 powrót

Żywność funkcjonalna – Harvard Medical School – Izabela Tańska

W Bostonie, USA odbywa się Międzynarodowa konferencja organizowana przez Functional Food Center i Harvard Medical School. Temat przewodni 27 edycji to “Functional Foods, Bioactive Compounds and Biomarkers: Health Promotion and Disease Management”.

Tak jak w roku poprzednim również w tym roku do wygłoszenia wykładu została zaproszona Izabela Tańska – Doradca ds. Prawa Żywnościowego, IGI Food Consulting. Wykład, który wygłosi dotyczy tego w jaki sposób prawo żywnościowe wpływa na możliwość rekomendacji żywności w tym żywności funkcjonalnej przez specjalistów do sprawa zdrowia (lekarzy, farmaceutów, dietetyków).

Podczas konferencji zostaną również zaprezentowane liczne wyniki najnowszych badań dotyczących wpływu składników bioaktywnych na zdrowie.

Ciekawym wątkiem konferencji jest również to w jaki sposób lekarze mogą (powinni) tłumaczyć treści na etykietach żywności, żeby konsumenci zrozumieli ich wpływ na zdrowie.