Newsletter

Jeśli chcesz otrzymywać najnowsze informacje na swoją skrzynkę pocztową, być na bieżąco z prawem żywieniowym oraz wiedziedź co możemy Ci zaoferować w ramach szkoleń, przyłącz sie do nas subskrybująć newsletter.

zapisz się >

Najnowsze publikacje

portalspozywczy.pl powrót

EFSA opublikowała finalną opinię dotyczącą alergenów w żywności

autor: Roman Wieczorkiewicz, komentarz: Joanna Olszak, doradca ds. prawa żywnościowego IGI Food Consulting, data publikacji: grudzień 2014

Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności - EFSA (panel NDA) opracował opinię dotyczącą żywności i jej składników powodujących alergie i reakcje nietolerancji, deklarowanych obowiązkowo w oznakowaniu środków spożywczych. Została ona przygotowana na wniosek jednego z krajowych urzędów (Food Safety Authority of Ireland) i stanowi aktualizację wcześniejszych opinii w tym zakresie.

Zapraszamy do zapoznania się z materiałem na stronie www.portalspozywczy.pl