Newsletter

Jeśli chcesz otrzymywać najnowsze informacje na swoją skrzynkę pocztową, być na bieżąco z prawem żywieniowym oraz wiedziedź co możemy Ci zaoferować w ramach szkoleń, przyłącz sie do nas subskrybująć newsletter.

zapisz się >

Najnowsze publikacje

Rzeczpospolita powrót

Nie wszyscy są gotowi na rewolucję w etykietach

autor: Piotr Mazurkiewicz, Beata Drewnowska, komentarz: Joanna Olszak IGI Food Consulting, data publikacji: grudzień 2014

Od 13 grudnia w e-sklepach może zabraknąć niektórych produktów. Od soboty obowiązuje unijne rozporządzenie w sprawie przekazywania informacji na temat żywności, które wprowadza wiele zmian mających ułatwić robienie zakupów przeciętnemu konsumentowi. Wśród najbardziej znaczących jest wyraźne wyróżnienie na etykietach alergenów. Wszystkie obowiązkowe informacje – z wyjątkiem małych opakowań – muszą być napisane czcionką nie mniejszą niż 1,2 mm.

Zapraszamy do zapoznania się z materiałem na stronie www.ekonomia.rp.pl