Newsletter

Jeśli chcesz otrzymywać najnowsze informacje na swoją skrzynkę pocztową, być na bieżąco z prawem żywieniowym oraz wiedziedź co możemy Ci zaoferować w ramach szkoleń, przyłącz sie do nas subskrybująć newsletter.

zapisz się >

Szkolenia otwarte

 

 

powrót

13 listopada 2019 r.

DODATKI  I  AROMATY  
jako składniki środków spożywczych - znakowanie

praktyczny warsztat w małym gronie

BRAK WOLNYCH MIEJSC - następne szkolenie, podczas którego będziemy mówić o dodatkach to X LSPŻ 2-4 czerwca 2020 r.

POBIERZ BROSZURĘ [pdf]

ZGŁOŚ UDZIAŁ 

 

Koszt: 720 PLN (słownie: siedemset dwadzieścia złotych) + 23% VAT za udział 1 osoby

Koszt obejmuje: Udział w szkoleniu, przerwę kawową i poczęstunek, materiały szkoleniowe w formie elektronicznej

Czas i miejsce szkolenia: 13 listopada 2019 r., Warszawa, miejsce podamy bliżej terminu szkolenia

Możliwe upusty

20% - w przypadku dokonania zgłoszenia oraz opłaty do 7 października 2019 r.

Zgłoszenie na szkolenie

Zgłoszenia należy dokonać wypełniając FORMULARZ

W przypadku przyznania miejsca na szkolenie opłatę za udział w szkoleniu należy wpłacić na konto Nr 77 2130 0004 2001 0509 0899 0001 Volkswagen Bank GmbH Sp. z o.o. Oddział w Polsce, Rondo ONZ 1, 00-124 Warszawa. Przesłanie zgłoszenia oznacza zapoznanie się z regulaminem uczestnictwa w szkoleniu i akceptację jego warunków. Jednocześnie jest upoważnieniem dla firmy IGI Food Consulting do wystawienia faktury VAT bez podpisu odbiorcy. Regulamin uczestnictwa znajduje się TUTAJ .

Koordynator Szkolenia

Ewelina Grzegorzewicz biuro@igifc.pl   +48 503 004 616 

kontakt mailowy z IGIFC igifc@igifc.pl

Joanna Olszak -Doradca ds. Prawa Żywnościowego IGI Food Consulting

Pasjonatka prawa żywnościowego, wieloletni praktyk, skuteczny trener. Autorka licznych publikacji w prasie branżowej.

12 lat doświadczenia w realizacji projektów doradczych i szkoleniowych:

  • skutecznie rozwiązuje problemy ze stosowaniem prawa żywnościowego
  • efektywnie i atrakcyjnie przekazuje wiedzę popartą praktyką
  • wspiera firmy spożywcze w szukaniu rozwiązań bieżących problemów

Dzięki wiedzy, doświadczeniu i zaangażowaniu potrafi skutecznie doradzać Klientom w ich codziennej pracy i zapewnić im bezpieczne funkcjonowanie w branży.

Specjalizuje się w zadaniach z zakresu:

  • oceny treści etykiet i reklam
  • oceny poprawności składu produktów
  • interpretacji przepisów prawa żywnościowego

 

  9:45-10:00 POWITANIE UCZESTNIKÓW I PORANNA KAWA 
 
10:00-11:45     Znakowanie żywności z dodatkami i BEZ DODATKÓW
  • Deklaracja dodatków w wykazie składników - co trzeba podać, w jakiej kolejności (składniki złożone)?
  • Kiedy mogę pominąć dodatek w składzie? 
  • Czy dodatek wniesiony zawsze trzeba zadeklarować (carry-over)?
  • Problemy z nazwami dodatków i propozycje rozwiązań
  • Kwalifikacja - dodatek, witamina, a może zwykły składnik żywności?
  • Ekstrakty „funkcjonalne” - kontrowersje dot. stosowania
  • Żywność bez dodatków - czy jest faktycznie lepsza i jak można ją bezpiecznie wyróżnić?
  • PRZEGLĄD AKTUALNYCH WYROKÓW dot. znakowania żywności z dodatkami/bez dodatków
11:45-12:00 PRZERWA I POCZĘSTUNEK 
 
12:00-13:45 Znakowanie żywności z aromatami
  • Deklaracja w wykazie składników - co muszę/mogę podać?
  • Ekstrakt vs. Aromat – którego określenia użyć?
  • Znakowanie aromatów naturalnych 
  • Czy produkt z aromatem naturalnym można nazwać „produktem naturalnym”? 
  • Produkt „o smaku owocowym” - czyli jaki?
  • Żywność na bazie naturalnych aromatów/naturalnie smaczna (wskazówki dot. stosowania)
  • Rodzaj aromatu vs. grafika owocu
  • CASE STUDY - Omawianie przykładów zgłoszonych przez Uczestników
13:45-14:00 Dyskusja i zakończenie warsztatów 
 
 

ZGŁOŚ UDZIAŁ 

Rabat 20% tylko do 7 października !

Pobierz BROSZURĘ PDF