Newsletter

Jeśli chcesz otrzymywać najnowsze informacje na swoją skrzynkę pocztową, być na bieżąco z prawem żywieniowym oraz wiedziedź co możemy Ci zaoferować w ramach szkoleń, przyłącz sie do nas subskrybująć newsletter.

zapisz się >

Szkolenia otwarte

 

 

powrót

14 stycznia 2020 r.

FSMP

SKŁAD - KATEGORIA - OZNAKOWANIE - REKLAMA

praktyczny warsztat w małym gronie

Pobierz broszurę PDF

Zgłoś udział 

Rabat 20% do 13 grudnia 2019 r. 

  • Warsztat IGIFC to najlepsza okazja, żeby zaktualizować wiedzę o zasadach określania kategorii i składu FSMP, a także akceptowania treści na etykiety i do reklam.   
  • Małe grono Uczestników zapewnia możliwość konsultowania wszystkich omawianych kwestii na bieżąco, podczas warsztatu. 
  • Podlinkowana prezentacja jest bardzo przydatnym narzędziem w codziennej pracy.
  • Każdy zgłoszony Uczestnik ma możliwość przekazania specyfikacji, reklamy lub etykiety, której zgodność z przepisami chciałby omówić podczas warsztatów. 
 
Zapraszamy do zapoznania się z wyjątkowym PROGRAMEM i zachęcamy do udziału. 
 
Zespół IGIFC
 
Informacje organizacyjne 
  • Koszt: 800 PLN (słownie: osiemset złotych) + 23 % VAT za udział 1 osoby
  • 20% - w przypadku dokonania zgłoszenia oraz opłaty do 13 grudnia 2019 r.*
  • Koszt obejmuje: Udział w szkoleniu, przerwę kawową i poczęstunek, materiały szkoleniowe w formie elektronicznej 
  • Czas i miejsce szkolenia: 14 stycznia (wtorek) 2020 r., Warszawa, miejsce podamy bliżej terminu szkolenia 
 
Zgłoszenia należy dokonać wypełniając FORMULARZ
 
W przypadku przyznania miejsca na szkolenie opłatę za udział w szkoleniu należy wpłacić na konto wskazane na fakturze. Przesłanie zgłoszenia oznacza zapoznanie się z regulaminem uczestnictwa w szkoleniu i akceptację jego warunków. Jednocześnie jest upoważnieniem dla firmy IGI Food Consulting do wystawienia faktury VAT bez podpisu odbiorcy. Regulamin uczestnictwa znajduje się TUTAJ .
 
* - skorzystanie z rabatu jest możliwe wyłącznie w przypadku zaksięgowania wpłaty w terminie rabatowym. 
 
 
Koordynator Szkolenia
Ewelina Grzegorzewicz biuro@igifc.pl +503 004 616 
kontakt mailowy z IGIFC igifc@igifc.pl
 

Izabela Tańska - Doradca ds. Prawa Żywnościowego Prezes Zarządu IGI Food Consulting; 

Paweł Mirosz - Doradca ds. Prawa Żywnościowego; Partner 

więcej o prelegentach 

9:45-10:00 Powitanie uczestników i poranna kawa

10:00-11:30 FSMP: klasyfikacja, skład i notyfikacja

  • Pogranicze FSMP z suplementami diety i produktami leczniczymi
  • Klasyfikacja według nowych przepisów i wytycznych inspekcji
  • Składniki odżywcze i „inne substancje” (np. probiotyki), dodatki – jak sprawdzić możliwość użycia w FSMP
  • Czy pojedyncze składniki odżywcze lub „inne substancje” mają szansę na status FSMP
  • Dane naukowe w procesie kwalifikacji i notyfikacji
  • Powiadomienie GIS w praktyce

11:30-11:50 Przerwa i poczęstunek

11:50-13:30 FSMP – znakowanie i reklama

  • Obowiązkowe treści w oznakowaniu FSMP
  • Kiedy ostrzeżenia są obowiązkowe i jaką powinny mieć treść
  • Czy produkt FSMP może mieć reklamę brandową?
  • Treść reklamy a grupa docelowa
  • Zakaz stosowania oświadczeń a charakterystyka produktu – kryteria oceny treści
  • Opis właściwości FSMP – choroba, zaburzenie, schorzenie – zmiany wprowadzone nowymi przepisami
  • Analiza reklam z rynku i ocena ich zgodności z przepisami.

13:30-13:45 Dyskusja i zakończenie warsztatów

Zgłoś udział