Newsletter

Jeśli chcesz otrzymywać najnowsze informacje na swoją skrzynkę pocztową, być na bieżąco z prawem żywieniowym oraz wiedziedź co możemy Ci zaoferować w ramach szkoleń, przyłącz sie do nas subskrybująć newsletter.

zapisz się >

Szkolenia otwarte

 

 

powrót

18 czerwca 2020

SPRZEDAŻ ŻYWNOŚCI online

WEBINAR - praktyczne wskazówki 

 

 

 

# Webinar IGIFC to najlepsza okazja, aby poznać, przypomnieć i usystematyzować wymogi związane ze sprzedażą żywności przez Internet

# Rynek e-commerce dynamicznie się rozwija, a w aktualnych okolicznościach ta forma sprzedaży żywności nabiera absolutnie wyjątkowego znaczenia.  

# Podczas webinaru Asia Olszak w przystępny i przejrzysty sposób przekaże: gdzie zgłosić działalność, jakie informacje o żywności trzeba koniecznie zamieścić oraz jak tworzyć dodatkowe opisy i zakładki na stronie internetowej. 

 
Dysponowanie tą wiedzą jest niezbędne do prowadzenia e-sprzedaży w sposób bezpieczny dla firmy i osób za nią odpowiedzialnych. 
 

# Webinar to idealna opcja na zgromadzenie informacji bez wychodzenia z domu lub z biura. Każdy może zadać pytania, przedyskutować wątpliwości i uzyskać rozwiązania bezpośrednio w trakcie webinaru

# Podlinkowana prezentacja stanowi bardzo przydatne narzędzie w codziennej pracy kiedy pojawią się kolejne pytania. 

 
 
Zapraszamy do zapoznania się z wyjątkowym PROGRAMEM. 
Zapraszamy do udziału! 
 
Zespół IGIFC
 


Informacje organizacyjne:

  • Termin: 18 czerwca (czwartek) 2020 r.
  • Koszt: 680 PLN (słownie: sześćset osiemdziesiąt złotych) + 23 % VAT za udział 1 osoby
  • Zakres oferty: Koszt obejmuje udział w szkoleniu online, materiały szkoleniowe i certyfikat uczestnictwa (PDF)
    Prezentacja z linkami do najważniejszych dokumentów (przepisy, orzeczenia, stanowiska urzędów) - bardzo przydatne narzędzie w codziennej pracy
  • Uczestnicy: Możliwość udziału w szkoleniu zarezerwowana wyłącznie dla pracowników branży spożywczej, farmaceutycznej oraz inspekcji (maksymalnie 3 Uczestników z jednej firmy)
  • Szczegóły techniczne: informacje zostaną przesłane Uczestnikom bliżej terminu szkolenia

 

Zgłoszenia należy dokonać wypełniając FORMULARZ
 
W przypadku przyznania miejsca na szkolenie opłatę za udział w szkoleniu należy wpłacić na konto wskazane na fakturze. Przesłanie zgłoszenia oznacza zapoznanie się z regulaminem uczestnictwa w szkoleniu i akceptację jego warunków. Jednocześnie jest upoważnieniem dla firmy IGI Food Consulting do wystawienia faktury VAT bez podpisu odbiorcy. Regulamin uczestnictwa znajduje się TUTAJ .
 
 
 
Koordynator Szkolenia
Ewelina Grzegorzewicz mail:biuro@igifc.pl, tel.: + 48 503 004 616 
kontakt mailowy z IGIFC igifc@igifc.pl
 
 
 

Joanna Olszak
Doradca ds. Prawa Żywnościowego
IGI Food Consulting 

[więcej o prelegencie]

 
 
9.50-10.00 Powitanie Uczestników 

10.00-11.00 e-sklep z żywnością – wymagania prawne

  • FORMALNOŚCI - gdzie i kiedy zgłosić działalność?
  • Lista obowiązkowych informacji, które trzeba podać o żywności (w tym o suplementach diety, żywności funkcjonalnej)
  • Sprzedaż a media społecznościowe – zasady, ograniczenia (o czym pamiętać przy współpracy z influencerami)
  • ODPOWIEDZIALNOŚĆ za produkt i informację – kto odpowiada i na jakich zasadach 
  • KONTROLA i KARY - kto może nas skontrolować i jakie są sankcje za naruszanie przepisów?
11.00-11.15  PRZERWA 
 
11.15-12.15 e-sprzedaż – problemy i rozwiązania
  • MARKETING w e-sklepie:
    - zasady i ograniczenia (m.in. zdrowy, naturalny, bez cukru, wolny od …, na odchudzanie, przeciwwirusowy, bezpieczny)
    - na co zwrócić uwagę, czego unikać? (ZDROWA ŻYWNOŚĆ, WODY SMAKOWE, PRODUKTY EKO, DLA DZIECI, NA WĄTROBĘ, itp.) 
  • Żywność w aptece internetowej – jakie kategorie żywności mogą być sprzedawane w aptekach? 
  • Zdjęcie etykiety czy opis? Plusy i minusy różnych rozwiązań 
  • Aktualizacje składu/etykiet produktów – jak o nich informować?
  • Analiza przykładów z rynku
12.15-12.45 DYSKUSJA 
Omawianie pytań zgłoszonych przez Uczestników przed warsztatem oraz w trakcie jego trwania.
 

 

Zgłoś udział