Newsletter

Jeśli chcesz otrzymywać najnowsze informacje na swoją skrzynkę pocztową, być na bieżąco z prawem żywieniowym oraz wiedziedź co możemy Ci zaoferować w ramach szkoleń, przyłącz sie do nas subskrybująć newsletter.

zapisz się >

Szkolenia otwarte

 

 

powrót

18 marca 2020 r.

SUPLEMENTY  DIETY  
PODSTAWY 

praktyczny warsztat w małym gronie

Rabat 20% do 18 lutego 2020 r.

Pobierz broszurę PDF

Zgłoś udział  

 

  • Warsztat IGIFC to nauka i aktualizacja wiedzy potrzebnej do komercjalizacji suplementów diety w sposób praktyczny i zgodny z przepisami.
  • Małe grono Uczestników daje możliwość konsultowania wszystkich zagadnień na bieżąco.
  • Warsztaty od podstaw mają na celu skuteczne wprowadzenie Uczestników do zagadnienia z naciskiem na praktyczną znajomość stosowania przepisów i rozeznania w aktualnych problemach.
  • Prezentacja z linkami do najważniejszych dokumentów (przepisy, orzeczenia, stanowiska urzędów), to bardzo przydatne narzędzie w codziennej pracy.

Zapraszamy do zapoznania się z programem i zachęcamy do udziału.

Zespół IGIFC

 

 
Informacje organizacyjne:
  • Koszt: 860 PLN (słownie: osiemset sześćdziesiąt złotych) + 23 % VAT za udział 1 osoby
  • Rabat 20% - w przypadku dokonania zgłoszenia oraz opłaty do 18 lutego 2020 r.*
  • Koszt obejmuje: Udział w szkoleniu, przerwę kawową i poczęstunek, materiały szkoleniowe w formie elektronicznej 
  • Czas i miejsce szkolenia: 18 marca (środa) 2020 r., Warszawa, miejsce podamy bliżej terminu szkolenia 
Zgłoszenia należy dokonać wypełniając FORMULARZ
 
W przypadku przyznania miejsca na szkolenie opłatę za udział w szkoleniu należy wpłacić na konto wskazane na fakturze. Przesłanie zgłoszenia oznacza zapoznanie się z regulaminem uczestnictwa w szkoleniu i akceptację jego warunków. Jednocześnie jest upoważnieniem dla firmy IGI Food Consulting do wystawienia faktury VAT bez podpisu odbiorcy. Regulamin uczestnictwa znajduje się TUTAJ .
 
* - skorzystanie z rabatu jest możliwe wyłącznie w przypadku zaksięgowania wpłaty w terminie rabatowym. 
 
 
Koordynator Szkolenia
Ewelina Grzegorzewicz mail:biuro@igifc.pl, tel.: + 48 503 004 616 
kontakt mailowy z IGIFC igifc@igifc.pl
 
 

Paweł Mirosz
Doradca ds. Prawa Żywnościowego, Partner
IGI Food Consulting

Specjalista ds. regulacyjnych, dietetyk, technolog żywności i żywienia z wiedzą ekspercką i 15-letnim doświadczeniem współpracy ze środowiskiem nauki, urzędowej kontroli i biznesu przy projektach doradczych i szkoleniowych dotyczących żywności.
Wykładowca i autor wielu publikacji oraz doniesień branżowych.

[więcej o prelegencie]

 

  9:45-10:00  Powitanie uczestników, „rozgrzewka”

10:00-12:00   Klasyfikacja i dokumentowanie zgodności z przepisami

  • Definicja suplementu diety w praktyce - czynniki za i przeciw, konsekwencje klasyfikacji jako suplement diety (obowiązki prawne); 
  • Aspekt Borderline;
  • Składniki odżywcze – minimalne i maksymalne poziomy zawartości, zasady dodawania, limity tolerancji;
  • „Inne substancje” – dozwolone, zabronione, kontrolowane, poziomy zawartości, gdzie sprawdzać? 
  • Dodatki – które mogą być stosowane? Jak to sprawdzić?
  • Zanieczyszczenia – przepisy i praktyka;
  • Zafałszowania – na co zwrócić uwagę;
  • Dossier produktu - praktyczne wytyczne w sprawie dokumentowania zgodności z przepisami.
12:00-12:30 Przerwa i poczęstunek

12:30-13:45  Notyfikacja krok po kroku

  • Rejestracja działalności i rejestracja na potrzeby notyfikacji;
  • Dossier notyfikacyjne suplementu diety;
  • Notyfikacja krok po kroku (składnik odżywczy, roślinny, inny);
  • Stosowanie zasady wzajemnej uznawalności w praktyce po 19 kwietnia 2020 r. – konsekwencje dla „starych” produktów;
  • Opinie Zespołu ds. Suplementów Diety i innych ważnych ciał opiniodawczych: znaczenie, status prawny, możliwe odstępstwa, wątpliwości, konsekwencje w przypadku niezgodności;
  • Postępowanie wyjaśniające – zagrożenia, sposoby przeciwdziałania, rozwiązania.
13:45-14:00  Dyskusja, pytania i odpowiedzi.
                      Rozdanie certyfikatów i zakończenie szkolenia

 

Zgłoś udział