Newsletter

Jeśli chcesz otrzymywać najnowsze informacje na swoją skrzynkę pocztową, być na bieżąco z prawem żywieniowym oraz wiedziedź co możemy Ci zaoferować w ramach szkoleń, przyłącz sie do nas subskrybująć newsletter.

zapisz się >

Szkolenia otwarte

 

 

powrót

22 kwietnia 2020 r.

COOL

deklaracja pochodzenia produktu i składnika podstawowego na etykiecie 

praktyczne warsztaty w małym gronie

Rabat 20%   do 23 marca 2020 r.

Pobierz broszurę PDF

Zgłoś udział  

 

 
  • Warsztaty IGIFC to najlepsza okazja, żeby zaktualizować wiedzę potrzebną do tworzenia i akceptowania treści na etykiety oraz do materiałów promocyjnych
  • Małe grono Uczestników daje możliwość konsultowania wszystkich zagadnień na bieżąco.
  • Warsztaty od podstaw mają na celu skuteczne wprowadzenie Uczestników do zagadnienia z naciskiem na praktyczną znajomość stosowania przepisów i rozeznania w aktualnych problemach.
  • Prezentacja z linkami do najważniejszych dokumentów (przepisy, orzeczenia, stanowiska urzędów), to bardzo przydatne narzędzie w codziennej pracy.

Zapraszamy do zapoznania się z programem i zachęcamy do udziału.

Zespół IGIFC

 


Informacje organizacyjne:

  • Koszt: 780 PLN (słownie: siedemset osiemdziesiąt złotych) + 23 % VAT za udział 1 osoby
  • Rabat 20% - w przypadku dokonania zgłoszenia oraz opłaty do 23 marca 2020 r.*
  • Koszt obejmuje: Udział w szkoleniu, przerwę kawową i poczęstunek, materiały szkoleniowe w formie elektronicznej 
  • Czas i miejsce szkolenia: 22 kwietnia (środa) 2020 r., Warszawa, miejsce podamy bliżej terminu szkolenia 
Zgłoszenia należy dokonać wypełniając FORMULARZ
 
W przypadku przyznania miejsca na szkolenie opłatę za udział w szkoleniu należy wpłacić na konto wskazane na fakturze. Przesłanie zgłoszenia oznacza zapoznanie się z regulaminem uczestnictwa w szkoleniu i akceptację jego warunków. Jednocześnie jest upoważnieniem dla firmy IGI Food Consulting do wystawienia faktury VAT bez podpisu odbiorcy. Regulamin uczestnictwa znajduje się TUTAJ .
 
* - skorzystanie z rabatu jest możliwe wyłącznie w przypadku zaksięgowania wpłaty w terminie rabatowym. 
 
 
Koordynator Szkolenia
Ewelina Grzegorzewicz mail:biuro@igifc.pl, tel.: + 48 503 004 616 
kontakt mailowy z IGIFC igifc@igifc.pl
 
 
 

Joanna Olszak
Doradca ds. Prawa Żywnościowego
IGI Food Consulting 

[więcej o prelegencie]

 

  9:45-10:00  Powitanie uczestników i poranna kawa

10:00-11:30   COOL – zasady deklarowania

  • Kraj pochodzenia a miejsce pochodzenia – czym się różnią?
  • Pochodzenie żywności przetworzonej
  • Jak i gdzie deklarować pochodzenie produktu?
  • Składnik podstawowy produktu – który to (przesłanki definicji)
  • Możliwe sposoby deklaracji składnika podstawowego (jak i gdzie zamieścić?)
  • Wymogi rozp. 2018/775 vs. Produkt Polski i przepisy dot. żywności ekologicznej
  • Konsekwencje błędnej deklaracji pochodzenia produktu/składników (sankcje)
11:30-12:00 Przerwa i poczęstunek

12:00-13:30  COOL – wybrane problemy i propozycje ich rozwiązania (NA PRZYKŁADACH)

  • Czy muszę wskazać pochodzenie produktu/składnika podstawowego – DRZEWKO DECYZYJNE
  • Wyłączenia ze stosowania rozp. 2018/775 – jakich sytuacji dotyczą?
  • Przyszłość zarejestrowanych znaków towarowych
  • Nazwy rodzajowe/zwyczajowe/legalne nawiązujące do pochodzenia – które są bezpieczne?
  • Czy produkt może nie mieć składnika podstawowego lub mieć kilka? Konsekwencje
  • Czy dopisek „Polska” przy danych firmy stanowi wskazanie pochodzenia?
  • Jeden składnik – różnorodne pochodzenie – jak deklarować?
  • Kiedy pochodzenia składnika podstawowego musi być na froncie?
  • Wyprodukowano w Polsce/...przez ...dla... - co to znaczy i jakie są konsekwencje?
    CASE STUDY - Omawianie przykładów zgłoszonych przez Uczestników (różne kategorie, produkty piekarskie, herbaty, słodycze, suplementy diety).
13:30-13:45  Dyskusja i zakończenie warsztatów

 

Zgłoś udział