Newsletter

Jeśli chcesz otrzymywać najnowsze informacje na swoją skrzynkę pocztową, być na bieżąco z prawem żywieniowym oraz wiedziedź co możemy Ci zaoferować w ramach szkoleń, przyłącz sie do nas subskrybująć newsletter.

zapisz się >

Szkolenia otwarte

 

 

powrót

22 października 2019 r.

ZNAKOWANIE ŻYWNOŚCI

praktyczny warsztat w małym gronie

BRAK WOLNYCH MIEJSC kolejne szkolenie ze ZNAKOWANIA 5 lutego (szczegóły wkrótce) 

  • Warsztat IGIFC to najlepsza okazja, żeby zaktualizować wiedzę potrzebną do tworzenia i akceptowania treści na etykiety oraz do materiałów promocyjnych.   
  • Małe grono Uczestników zapewnia możliwość konsultowania wszystkich omawianych kwestii na bieżąco, podczas warsztatu.
  • Podlinkowana prezentacja jest bardzo przydatnym narzędziem w codziennej pracy.
  • Każdy zgłoszony Uczestnik ma możliwość przesłania pytania/etykiety z przykładowym elementem (dotyczącym planowanych zagadnień), który chciałby omówić podczas warsztatów.

 

Zapraszamy do zapoznania się z wyjątkowym PROGRAMEM i zachęcamy do udziału.

Zespół IGIFC

Do 24 września rabat 20%

ZGŁOŚ UDZIAŁ 

POBIERZ BROSZURĘ [pdf]

 

Koszt: 720 PLN (słownie: siedemset dwadzieścia złotych) + 23% VAT za udział 1 osoby

Koszt obejmuje: Udział w szkoleniu, przerwę kawową i poczęstunek, materiały szkoleniowe w formie elektronicznej

Czas i miejsce szkolenia: 22 października 2019 r., Warszawa, miejsce podamy bliżej terminu szkolenia

Możliwe upusty

20% - w przypadku dokonania zgłoszenia oraz opłaty do 24 września 2019 r.

Zgłoszenie na szkolenie

Zgłoszenia należy dokonać wypełniając FORMULARZ

W przypadku przyznania miejsca na szkolenie opłatę za udział w szkoleniu należy wpłacić na konto Nr 77 2130 0004 2001 0509 0899 0001 Volkswagen Bank GmbH Sp. z o.o. Oddział w Polsce, Rondo ONZ 1, 00-124 Warszawa. Przesłanie zgłoszenia oznacza zapoznanie się z regulaminem uczestnictwa w szkoleniu i akceptację jego warunków. Jednocześnie jest upoważnieniem dla firmy IGI Food Consulting do wystawienia faktury VAT bez podpisu odbiorcy. Regulamin uczestnictwa znajduje się TUTAJ .

Koordynator Szkolenia

Ewelina Grzegorzewicz biuro@igifc.pl   +48 503 004 616 

kontakt mailowy z IGIFC igifc@igifc.pl

 

Joanna Olszak -Doradca ds. Prawa Żywnościowego IGI Food Consulting

Pasjonatka prawa żywnościowego, wieloletni praktyk, skuteczny trener. Autorka licznych publikacji w prasie branżowej.

12 lat doświadczenia w realizacji projektów doradczych i szkoleniowych:

  • skutecznie rozwiązuje problemy ze stosowaniem prawa żywnościowego
  • efektywnie i atrakcyjnie przekazuje wiedzę popartą praktyką
  • wspiera firmy spożywcze w szukaniu rozwiązań bieżących problemów

Dzięki wiedzy, doświadczeniu i zaangażowaniu potrafi skutecznie doradzać Klientom w ich codziennej pracy i zapewnić im bezpieczne funkcjonowanie w branży.

Specjalizuje się w zadaniach z zakresu:

  • oceny treści etykiet i reklam
  • oceny poprawności składu produktów
  • interpretacji przepisów prawa żywnościowego

9:45-10:00 Powitanie uczestników i poranna kawa

10:00-11:45 Wybrane elementy obowiązkowe - jak je poprawnie przedstawić w oparciu o przepisy?

  • Wprowadzenie - jakie akty prawne uwzględnić (oprócz 1169/2011)
  • Nazwa czy nie nazwa? (legalna/handlowa/zwyczajowa/rodzajowa/fantazyjna)
  • Jak poprawnie nazwać alternatywy dla produktów mięsnych i mlecznych
  • Wykaz składników - niezwykłe sposoby przedstawienia - ocena poprawności
  • Czy nazwa rodzajowa/zwyczajowa może sugerować pochodzenie?
  • Pochodzenie produktu i składnika - kiedy, jak i gdzie podać? (draft przewodnika KE)
  • Czy mogę wskazać pochodzenie składnika odnosząc się do różnych obszarów geograficznych (jednocześnie państwo i region lub kilka regionów)?
  • Wyprodukowano w Polsce/...przez ...dla... - co to znaczy i jakie są konsekwencje?
  • QUID - trzeba czy nie? (ocena wybranych przypadków)

11:45-12:00 Przerwa i poczęstunek

12:00-13:45 Wybrane elementy dobrowolne - jak je przedstawić, aby nie wprowadzić w błąd?

  • Wprowadzenie w błąd/niejednoznaczność/dezorientacja - co oznacza? (przykłady)
  • Składniki bazowe na froncie - można czy nie? konsekwencje
  • Grafika owoców vs. skład - ocena wybranych przypadków
  • Z naturalnych składników/tylko kilka składników/raw/pure itp.
  • Wolny od alergenów/bezpieczny dla alergików - czy i kiedy można?
  • CASE STUDY - Omawianie przykładów zgłoszonych przez Uczestników

13:45-14:00 Dyskusja i zakończenie warsztatów

ZGŁOŚ UDZIAŁ 

Rabat 20% tylko do 24 września

Pobierz BROSZURĘ PDF