About Us

IGI Food Consulting to zespół doradców z ekspercką wiedzą z zakresu prawa żywnościowego oraz wiedzą naukową, doświadczeniem pracy w inspekcji, w strukturach Komisji Europejskiej, w Polsce, Brukseli i Waszyngtonie.

Od 2006 r. nieprzerwanie wspieramy firmy branży spożywczej w tym suplementowej. Doradzamy jak należy stosować prawo żywnościowe, interpretujemy je i przekazujemy Klientom konkretne i praktyczne wskazówki. Dzięki doświadczeniu, znajomości branży i stałej obserwacji prac instytucji UE dostarczamy rozwiązania, które nie tylko zapewniają bezpieczną obecność produktu na rynku, ale także pozwalają wyróżnić go pomiędzy produktami konkurencji. Nie boimy się zadawać trudnych pytań urzędom i promować niestandardowe rozwiązania, zawsze w zgodzie z przepisami.

Pasja

IGIFC to przede wszystkim zespół wspaniale uzupełniających się ekspertów, którzy nieustannie pogłębiają swoją wiedzę i bardzo lubią to co robią! Widać to w naszych analizach a jeszcze bardziej podczas szkoleń.

Mamy powody do dumy

Od 2006 nieprzerwanie - są z nami KLIENCI,
z którymi współpracę rozpoczęliśmy jeszcze
w 2006 r. i ciągle przybywa nowych Klientów
z Polski i zagranicy;
Prowadzimy Letnią Szkołę Prawa
Żywnościowego
– która jest unikalnymi
najbardziej prestiżowym szkoleniem
z prawa żywnościowego w Polsce;
Lubiąc to co robimy z chęcią i nieustannie rozwijamy kompetencje, zbieramy doświadczenia, współpracujemy ze światem nauki i urzędami;
Jesteśmy zapraszani do dzielenia się ekspercką wiedzą na konferencjach w różnych częściach
świata od Ankary po L.A.
Przeszkoliliśmy setki przedstawicieli firm
zwiększając w ten sposób ich kompetencje
do wykonywania bieżących obowiązków
Wyznaczamy trendy – wprowadzamy na polski rynek szkolenia z nowych obszarów interpretujemy prawo żywnościowe bazując również na doświadczeniach innych państw członkowskich i państw trzecich

Zespół

Izabela Tańska
Doradca ds. Prawa Żywnościowego
Prezes Zarządu IGI Food Consulting Sp. z o.o.
More info

Izabela Tańska związana jest zawodowo z prawem żywnościowym od 2002 roku, kiedy rozpoczęła pracę w Głównym Inspektoracie Sanitarnym jako osoba odpowiedzialna za stanowiska Polski w zakresie prawa żywnościowego reprezentowane w instytucjach UE. Była również przedstawicielem Polskiw pracach Grup Roboczych nad rozp. 1924/2006 oraz w pracach Stałego Komitetu ds. Roślin, Zwierząt, Żywności i Pasz (SCPAFF), sekcja General Food Law. Pracując w Głównym Inspektoracie Sanitarnym była także wykładowcą podczas szkoleń dla przedstawicieli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (szczebel wojewódzki i powiatowy) w zakresie przepisów prawa żywnościowego.

Izabela Tańska posiada ekspercką wiedzę w zakresie interpretacji i stosowania przepisów prawa żywnościowego krajowych i UE, a także w zakresie znakowania na rynek USA. Specjalizuje się w zagadnieniach dotyczących wprowadzania do obrotu, znakowania i reklamy żywności a w szczególności tzw. żywności funkcjonalnej. Jej wiedzai doświadczenie zostały szczególnie docenione w roku 2018, kiedy została zaproszona do wygłoszenia wykładu „Zasady wprowadzania do obrotu nowych produktów funkcjonalnych na rynek UE” na Uniwersytecie Medycznym Harvarda (Harvard Medical School). W 2019 r. ponownie wygłosiła na HMS wykład dotyczący prawa żywnościowego UE.

Od 2006 roku jest doradcą ds. prawa żywnościowego w IGIFC. Współpracuje z jednostkami kontroli żywności, instytutami naukowymi, stowarzyszeniami branżowymi. Doradza firmom branży spożywczej i farmaceutycznej w zakresie bezpieczeństwa, składu, wprowadzania do obrotu, reklamy i prezentacji środków spożywczych. Posiada ekspercką wiedzę w obszarach znakowania, reklamy i prezentacji żywności. Nieustannie od 2006 r. szkoli przedstawicieli firm branży spożywczej oraz inspekcji. Ma bogate doświadczenie w realizacji procedur unijnych,w tym w przygotowywaniu wniosków o uzyskanie zezwoleń na stosowanie oświadczeń zdrowotnych oraz procedur dotyczących nowej żywności. Jest autorką ponad 50 publikacji z zakresu prawa żywnościowego, a także współautorką książki „Nutraceutical and Functional Food Regulations in the United States and around the World”, 2019 r.

Jest ekspertem doradzającym w procesach fuzji i przejęć firm w zakresie oceny ich potencjału, ze względu na zmieniające się przepisy prawa żywnościowego.

Ma za sobą ponad 1000 godzin szkoleniowych z zakresu prawa żywnościowego, podczas licznych szkoleń i warsztatów skierowanych dla firm branży spożywczej i inspekcji. Jest często prelegentem na krajowych i międzynarodowych konferencjach (Waszyngton DC, Utah, Kalifornia, Frankfurt, Bruksela, Bonn, Amsterdam, Boston, Ankara). Jest stypendystką Międzynarodowego Programu Nauk i Technologii Rolniczych Normana E. Borlaug’a (Washington DC, USA). Absolwentka Akademii Psychologii Przywództwa w Szkole Biznesu Politechniki Warszawskiej.

Była powołana na eksperta w dwóch grupach roboczych Rady UE podczas Polskiej Prezydencji. Przez półtora roku pracowała w Brukseli, w amerykańskiej kancelarii prawnej realizując projekty doradcze z zakresu prawa żywnościowego dla dużych firm międzynarodowych. Zespół prawa żywnościowego, w którym pracowała został wybrany w 2015 roku jako EU regulatory (Food) TOP-TIER FIRM przez LEGAL 500.

Publikacje

Trend clean label coraz mocniej wpływa na szatę graficzną opakowań 1

23.02.2020
Od 13 grudnia w e-sklepach może zabraknąć niektórych produktów. Od soboty obowiązuje unijne rozporządzenie w sprawie przekazywania [...]
Read more

Trend clean label coraz mocniej wpływa na szatę graficzną opakowań 2

23.02.2020
Od 13 grudnia w e-sklepach może zabraknąć niektórych produktów. Od soboty obowiązuje unijne rozporządzenie w sprawie przekazywania [...]
Read more

Trend clean label coraz mocniej wpływa na szatę graficzną opakowań 3

23.02.2020
Od 13 grudnia w e-sklepach może zabraknąć niektórych produktów. Od soboty obowiązuje unijne rozporządzenie w sprawie przekazywania [...]
Read more

Trend clean label coraz mocniej wpływa na szatę graficzną opakowań 4

23.02.2020
Od 13 grudnia w e-sklepach może zabraknąć niektórych produktów. Od soboty obowiązuje unijne rozporządzenie w sprawie przekazywania [...]
Read more
Paweł Mirosz
Doradca ds. Prawa Żywnościowego
Partner
More info

Izabela Tańska związana jest zawodowo z prawem żywnościowym od 2002 roku, kiedy rozpoczęła pracę w Głównym Inspektoracie Sanitarnym jako osoba odpowiedzialna za stanowiska Polski w zakresie prawa żywnościowego reprezentowane w instytucjach UE. Była również przedstawicielem Polskiw pracach Grup Roboczych nad rozp. 1924/2006 oraz w pracach Stałego Komitetu ds. Roślin, Zwierząt, Żywności i Pasz (SCPAFF), sekcja General Food Law. Pracując w Głównym Inspektoracie Sanitarnym była także wykładowcą podczas szkoleń dla przedstawicieli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (szczebel wojewódzki i powiatowy) w zakresie przepisów prawa żywnościowego.

Izabela Tańska posiada ekspercką wiedzę w zakresie interpretacji i stosowania przepisów prawa żywnościowego krajowych i UE, a także w zakresie znakowania na rynek USA. Specjalizuje się w zagadnieniach dotyczących wprowadzania do obrotu, znakowania i reklamy żywności a w szczególności tzw. żywności funkcjonalnej. Jej wiedzai doświadczenie zostały szczególnie docenione w roku 2018, kiedy została zaproszona do wygłoszenia wykładu „Zasady wprowadzania do obrotu nowych produktów funkcjonalnych na rynek UE” na Uniwersytecie Medycznym Harvarda (Harvard Medical School). W 2019 r. ponownie wygłosiła na HMS wykład dotyczący prawa żywnościowego UE.

Od 2006 roku jest doradcą ds. prawa żywnościowego w IGIFC. Współpracuje z jednostkami kontroli żywności, instytutami naukowymi, stowarzyszeniami branżowymi. Doradza firmom branży spożywczej i farmaceutycznej w zakresie bezpieczeństwa, składu, wprowadzania do obrotu, reklamy i prezentacji środków spożywczych. Posiada ekspercką wiedzę w obszarach znakowania, reklamy i prezentacji żywności. Nieustannie od 2006 r. szkoli przedstawicieli firm branży spożywczej oraz inspekcji. Ma bogate doświadczenie w realizacji procedur unijnych,w tym w przygotowywaniu wniosków o uzyskanie zezwoleń na stosowanie oświadczeń zdrowotnych oraz procedur dotyczących nowej żywności. Jest autorką ponad 50 publikacji z zakresu prawa żywnościowego, a także współautorką książki „Nutraceutical and Functional Food Regulations in the United States and around the World”, 2019 r.

Jest ekspertem doradzającym w procesach fuzji i przejęć firm w zakresie oceny ich potencjału, ze względu na zmieniające się przepisy prawa żywnościowego.

Ma za sobą ponad 1000 godzin szkoleniowych z zakresu prawa żywnościowego, podczas licznych szkoleń i warsztatów skierowanych dla firm branży spożywczej i inspekcji. Jest często prelegentem na krajowych i międzynarodowych konferencjach (Waszyngton DC, Utah, Kalifornia, Frankfurt, Bruksela, Bonn, Amsterdam, Boston, Ankara). Jest stypendystką Międzynarodowego Programu Nauk i Technologii Rolniczych Normana E. Borlaug’a (Washington DC, USA). Absolwentka Akademii Psychologii Przywództwa w Szkole Biznesu Politechniki Warszawskiej.

Była powołana na eksperta w dwóch grupach roboczych Rady UE podczas Polskiej Prezydencji. Przez półtora roku pracowała w Brukseli, w amerykańskiej kancelarii prawnej realizując projekty doradcze z zakresu prawa żywnościowego dla dużych firm międzynarodowych. Zespół prawa żywnościowego, w którym pracowała został wybrany w 2015 roku jako EU regulatory (Food) TOP-TIER FIRM przez LEGAL 500.

Joanna Olszak
Doradca ds. Prawa Żywnościowego
Pełniona funkcja
More info

Izabela Tańska związana jest zawodowo z prawem żywnościowym od 2002 roku, kiedy rozpoczęła pracę w Głównym Inspektoracie Sanitarnym jako osoba odpowiedzialna za stanowiska Polski w zakresie prawa żywnościowego reprezentowane w instytucjach UE. Była również przedstawicielem Polskiw pracach Grup Roboczych nad rozp. 1924/2006 oraz w pracach Stałego Komitetu ds. Roślin, Zwierząt, Żywności i Pasz (SCPAFF), sekcja General Food Law. Pracując w Głównym Inspektoracie Sanitarnym była także wykładowcą podczas szkoleń dla przedstawicieli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (szczebel wojewódzki i powiatowy) w zakresie przepisów prawa żywnościowego.

Izabela Tańska posiada ekspercką wiedzę w zakresie interpretacji i stosowania przepisów prawa żywnościowego krajowych i UE, a także w zakresie znakowania na rynek USA. Specjalizuje się w zagadnieniach dotyczących wprowadzania do obrotu, znakowania i reklamy żywności a w szczególności tzw. żywności funkcjonalnej. Jej wiedzai doświadczenie zostały szczególnie docenione w roku 2018, kiedy została zaproszona do wygłoszenia wykładu „Zasady wprowadzania do obrotu nowych produktów funkcjonalnych na rynek UE” na Uniwersytecie Medycznym Harvarda (Harvard Medical School). W 2019 r. ponownie wygłosiła na HMS wykład dotyczący prawa żywnościowego UE.

Od 2006 roku jest doradcą ds. prawa żywnościowego w IGIFC. Współpracuje z jednostkami kontroli żywności, instytutami naukowymi, stowarzyszeniami branżowymi. Doradza firmom branży spożywczej i farmaceutycznej w zakresie bezpieczeństwa, składu, wprowadzania do obrotu, reklamy i prezentacji środków spożywczych. Posiada ekspercką wiedzę w obszarach znakowania, reklamy i prezentacji żywności. Nieustannie od 2006 r. szkoli przedstawicieli firm branży spożywczej oraz inspekcji. Ma bogate doświadczenie w realizacji procedur unijnych,w tym w przygotowywaniu wniosków o uzyskanie zezwoleń na stosowanie oświadczeń zdrowotnych oraz procedur dotyczących nowej żywności. Jest autorką ponad 50 publikacji z zakresu prawa żywnościowego, a także współautorką książki „Nutraceutical and Functional Food Regulations in the United States and around the World”, 2019 r.

Jest ekspertem doradzającym w procesach fuzji i przejęć firm w zakresie oceny ich potencjału, ze względu na zmieniające się przepisy prawa żywnościowego.

Ma za sobą ponad 1000 godzin szkoleniowych z zakresu prawa żywnościowego, podczas licznych szkoleń i warsztatów skierowanych dla firm branży spożywczej i inspekcji. Jest często prelegentem na krajowych i międzynarodowych konferencjach (Waszyngton DC, Utah, Kalifornia, Frankfurt, Bruksela, Bonn, Amsterdam, Boston, Ankara). Jest stypendystką Międzynarodowego Programu Nauk i Technologii Rolniczych Normana E. Borlaug’a (Washington DC, USA). Absolwentka Akademii Psychologii Przywództwa w Szkole Biznesu Politechniki Warszawskiej.

Była powołana na eksperta w dwóch grupach roboczych Rady UE podczas Polskiej Prezydencji. Przez półtora roku pracowała w Brukseli, w amerykańskiej kancelarii prawnej realizując projekty doradcze z zakresu prawa żywnościowego dla dużych firm międzynarodowych. Zespół prawa żywnościowego, w którym pracowała został wybrany w 2015 roku jako EU regulatory (Food) TOP-TIER FIRM przez LEGAL 500.

Ewelina Grzegorzewicz
Doradca ds. Prawa Żywnościowego
Pełniona funkcja
More info

Izabela Tańska związana jest zawodowo z prawem żywnościowym od 2002 roku, kiedy rozpoczęła pracę w Głównym Inspektoracie Sanitarnym jako osoba odpowiedzialna za stanowiska Polski w zakresie prawa żywnościowego reprezentowane w instytucjach UE. Była również przedstawicielem Polskiw pracach Grup Roboczych nad rozp. 1924/2006 oraz w pracach Stałego Komitetu ds. Roślin, Zwierząt, Żywności i Pasz (SCPAFF), sekcja General Food Law. Pracując w Głównym Inspektoracie Sanitarnym była także wykładowcą podczas szkoleń dla przedstawicieli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (szczebel wojewódzki i powiatowy) w zakresie przepisów prawa żywnościowego.

Izabela Tańska posiada ekspercką wiedzę w zakresie interpretacji i stosowania przepisów prawa żywnościowego krajowych i UE, a także w zakresie znakowania na rynek USA. Specjalizuje się w zagadnieniach dotyczących wprowadzania do obrotu, znakowania i reklamy żywności a w szczególności tzw. żywności funkcjonalnej. Jej wiedzai doświadczenie zostały szczególnie docenione w roku 2018, kiedy została zaproszona do wygłoszenia wykładu „Zasady wprowadzania do obrotu nowych produktów funkcjonalnych na rynek UE” na Uniwersytecie Medycznym Harvarda (Harvard Medical School). W 2019 r. ponownie wygłosiła na HMS wykład dotyczący prawa żywnościowego UE.

Od 2006 roku jest doradcą ds. prawa żywnościowego w IGIFC. Współpracuje z jednostkami kontroli żywności, instytutami naukowymi, stowarzyszeniami branżowymi. Doradza firmom branży spożywczej i farmaceutycznej w zakresie bezpieczeństwa, składu, wprowadzania do obrotu, reklamy i prezentacji środków spożywczych. Posiada ekspercką wiedzę w obszarach znakowania, reklamy i prezentacji żywności. Nieustannie od 2006 r. szkoli przedstawicieli firm branży spożywczej oraz inspekcji. Ma bogate doświadczenie w realizacji procedur unijnych,w tym w przygotowywaniu wniosków o uzyskanie zezwoleń na stosowanie oświadczeń zdrowotnych oraz procedur dotyczących nowej żywności. Jest autorką ponad 50 publikacji z zakresu prawa żywnościowego, a także współautorką książki „Nutraceutical and Functional Food Regulations in the United States and around the World”, 2019 r.

Jest ekspertem doradzającym w procesach fuzji i przejęć firm w zakresie oceny ich potencjału, ze względu na zmieniające się przepisy prawa żywnościowego.

Ma za sobą ponad 1000 godzin szkoleniowych z zakresu prawa żywnościowego, podczas licznych szkoleń i warsztatów skierowanych dla firm branży spożywczej i inspekcji. Jest często prelegentem na krajowych i międzynarodowych konferencjach (Waszyngton DC, Utah, Kalifornia, Frankfurt, Bruksela, Bonn, Amsterdam, Boston, Ankara). Jest stypendystką Międzynarodowego Programu Nauk i Technologii Rolniczych Normana E. Borlaug’a (Washington DC, USA). Absolwentka Akademii Psychologii Przywództwa w Szkole Biznesu Politechniki Warszawskiej.

Była powołana na eksperta w dwóch grupach roboczych Rady UE podczas Polskiej Prezydencji. Przez półtora roku pracowała w Brukseli, w amerykańskiej kancelarii prawnej realizując projekty doradcze z zakresu prawa żywnościowego dla dużych firm międzynarodowych. Zespół prawa żywnościowego, w którym pracowała został wybrany w 2015 roku jako EU regulatory (Food) TOP-TIER FIRM przez LEGAL 500.

Współpracujemy

Nasz Zespół tworzą również Eksperci wielu dziedzin ze świata nauki, kancelarii, laboratoriów,
instytutów z którymi współpracujemy w zależności od potrzeb projektu.

Klienci

Publikacje

PORTALSPOZYWCZY.PL

Trend clean label coraz mocniej wpływa na szatę graficzną opakowań 1

23 February 2020
Od 13 grudnia w e-sklepach może zabraknąć niektórych produktów. Od soboty obowiązuje unijne rozporządzenie w sprawie przekazywania [...]
Read more
PORTALSPOZYWCZY.PL

Trend clean label coraz mocniej wpływa na szatę graficzną opakowań 2

23 February 2020
Od 13 grudnia w e-sklepach może zabraknąć niektórych produktów. Od soboty obowiązuje unijne rozporządzenie w sprawie przekazywania [...]
Read more
PORTALSPOZYWCZY.PL

Trend clean label coraz mocniej wpływa na szatę graficzną opakowań 4

23 February 2020
Od 13 grudnia w e-sklepach może zabraknąć niektórych produktów. Od soboty obowiązuje unijne rozporządzenie w sprawie przekazywania [...]
Read more
PORTALSPOZYWCZY.PL

Trend clean label coraz mocniej wpływa na szatę graficzną opakowań 3

23 February 2020
Od 13 grudnia w e-sklepach może zabraknąć niektórych produktów. Od soboty obowiązuje unijne rozporządzenie w sprawie przekazywania [...]
Read more
See more

Referencje

Poniżej przedstawiamy wybrane referencje, które IGI Food Consulting otrzymała
od klientów polskich i zagranicznych.
Europlant Group
Europlant Group
Europlant Group
Europlant Group
Europlant Group
Europlant Group
Europlant Group
Europlant Group
Europlant Group
See more

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera, by otrzymywać regularne wiadomości.