Doradztwo
Szkolenia
Aktualności
Nasze Marki
O nas
Kontakt
|
ENG
powrót do Publikacji
Jakość suplementów diety – zarys urzędowej kontroli i obowiązków przedsiębiorstw
15 stycznia 2021
Zobacz pozostałe aktualności
Nowe zasady deklaracji daty: „Najlepsza jakość przed”? Wskaźniki temperatury? Nowe rozwiązania technologiczne przeciwko marnowaniu. Zmiana 1169/2011
Progi śladowych (i nieuniknionych) ilości alergenów „Może zawierać …” – jak stosować to ostrzeżenie? Dawki referencyjne
Projekt ustawy o zmianie ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia OPUBLIKOWANY
Unieważnienie zakazu sprzedaży kwiatów i liści konopi o zawartości THC poniżej 0,3%
Zezwolenie na nową żywność. Czym się różnią dane poufne od danych zastrzeżonych? Jaką ochronę i przewagę rynkową dają jedne i drugie?
Nowe wzory dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów – zmiana przepisów krajowych.
Kurkuma (Curcuma longa) i kurkumina w suplementach i innych kategoriach żywności. Zakaz stosowania oświadczeń, ostrzeżenia i maksymalne poziomy.
Nowy wykaz grzybów dozwolonych do stosowania w żywności
Nowy wykaz wód uznanych jako naturalne wody mineralne
Ekstrakty z zielonej herbaty jako substancje podlegające ograniczeniom w żywności. Nowe przepisy. Zmiana rozporządzenia 1925/2006. Suplementy i napoje z zieloną herbatą.
Do pobrania
Pobierz
Udostępnij:
Następny Artykuł
Newsletter
Zapisz się do naszego newslettera, by otrzymywać regularne wiadomości.
* Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celach marketingowych przez IGI FOOD LAW Sp. z o.o. Administratorem Twoich danych osobowych jest IGI FOOD LAW Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Puławskiej 2B. W każdej chwili możesz wycofać udzieloną zgodę, klikając: "Rezygnuję" w otrzymanym newsletterze.
* Wyrażam zgodę na przesyłanie mi informacji handlowych drogą elektroniczną przez IGI FOOD LAW Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Puławskiej 2B, zgodnie z ustawą z dnia 18 lipca 2002r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Z 2002r., Nr 144, poz. 1204 z późn. zm.).